Wandelen als weekendactiviteit voor de hele familie

Wandelen als weekendactiviteit voor de hele familie

Welkom lieve lezers! Dit is alweer mijn derde Blog, en vandaag ga ik jullie iets vertellen over mijn weekend. Vaak trek ik er dan op uit met mijn gezin om lekker ergens te wandelen. Want ook in Nederland kun je heerlijk wandelen! Gelukkig maar, want zo kan ik mijn hobby het hele jaar uitvoeren. Afgelopen weekend ging zelfs mijn schoonmoeder mee en zo hadden we een fijne tijd met de hele familie.

Wandelen in Nederland

Ook in Nederland kan je heel fijn wandelen. In het weekend gaan we daarom vaak een dagje er op uit om lekker buiten te zijn en te bewegen. In Nederland hebben we helaas geen prachtige bergen, en ook heuvels zijn ver te zoeken. Hier wandelen is daarom wel echt anders dan in de alpen en aan het begin kon ik de charme er niet van inzien. Ik zag wandelen echt als mijn hobby voor in de vakantie, voor mij hoorden daar onlosmakelijk bergen en berghutten bij. Maar toen ik eenmaal begon in te zien dat een wandeling op het strand, heide of door het bos ook voldoening kon geven was ik helemaal om. De basiselementen van wandelen zijn immers nog steeds aanwezig: je beweegt lekker buiten, loopt op je eigen tempo door de natuur en je kan ondertussen lekker je hoofd leeg maken.

Wandelen met de hele familie

Afgelopen weekend besloot ik met mijn gezin er op uit te trekken en te gaan wandelen in een bos bij ons in de buurt. Niks is heerlijker dan zo met zijn allen even buiten te zijn, mijn kinderen genieten er erg van. Mijn schoonmoeder Anne ging ook met ons mee en daarom namen we lekker de auto. Anne is inmiddels flink op leeftijd en niet meer goed ter been, maar ze vindt het heerlijk om er even op uit te gaan. Wat we dan meestal doen is dat we haar bij haar huis ophalen en later ook weer thuis afzetten. We zoeken dan een wandelplek uit waar ook wat horeca zit, vaak is dat een pannenkoekenhuis of ander soort restaurant. Terwijl wij lekker wandelen zit zij vast te genieten van een kopje koffie. Na het wandelen sluiten we dan bij haar aan en zo heeft iedereen het naar zijn zin.

Vrijheid om er op uit te trekken

Een paar jaar geleden was een uitstapje als dit niet mogelijk. Anne had altijd erg last haar gewrichten en was eigenlijk niet meer mobiel. Ze baalde hier erg van en het belemmerde haar zeer. Na een lange wachttijd kon ze geopereerd worden en daarna bij een fysio revalideren. Dit ging al vrij snel weer de goede kant op maar het echte omslagpunt kwam door de rollator. Toen de fysio zei: “weet u wat, u moet een rollator kopen!” was Anne eerst wat terughoudend. Ze was een zelfstandige vrouw die niet als oud gezien wilde worden. Maar toen ze zag hoeveel vrijheid deze rollator haar gaf kon ze niet meer zonder! Ze is weer mobiel en gaat graag zelf of met ons op stap. De rollator heeft echt haar leven veranderd en ze geniet weer zo veel meer.

Volgend weekend gaan we met z’n allen naar het strand, hopelijk is het mooi weer voor een strandwandeling. En Anne gaat natuurlijk mee. We kijken er al erg naar uit!