Wat te verwachten bij het oplopen van een botbreuk

Wat te verwachten bij het oplopen van een botbreuk

Het oplopen van een botbreuk is iets wat lang niet iedereen in zijn of haar leven overkomt. Als jij toch zo ongelukkig bent dat dit bij jou is gebeurd, dan is het natuurlijk fijn om te weten wat je kunt verwachten. Vaak zul je een hoop pijn ervaren en is het belangrijk om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan. Afhankelijk van de hoeveelheid pijn en de ernst van de situatie kan het soms zelfs nodig zijn om een ambulance te bellen. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk vanaf het moment dat je naar het ziekenhuis gaat?

 

Arriveren in het ziekenhuis met een botbreuk

Vaak zal het zo zijn dat je nog niet 100% zeker bent over of je überhaupt een botbreuk hebt opgelopen. Ondanks dat het erg veel pijn doet kan het ook een scheurtje in je bot zijn, of een zware kneuzing. Om erachter te komen of je nou ook daadwerkelijk een botbreuk hebt opgelopen zul je bij de afdeling chiropractie een aantal röntgenfoto's moeten laten maken. Op basis hiervan kan een chiropractor baseren of er iets gebroken is op de plekken waarvan de foto’s zijn gemaakt. Als je iets gebroken hebt zul je 9 van de 10 keer in het gips moeten. Er zijn een aantal uitzondering waarbij dit niet hoeft, zoals bijvoorbeeld je sleutelbeen of rib. Nadat je in het ziekenhuis bent behandeld zul je eigenlijk altijd medicatie krijgen. Dit kunnen alleen pijnstillers zijn, maar ook nog een aantal andere dingen. 

 

De rest van het revalidatieproces

Als je iets hebt gebroken in je lichaam zul je hier vaak wel enkele weken tot maanden zoet aan zijn. Vanaf het moment dat je uit het gips gaat zul je langzaam maar zeker weer steeds wat meer mogen. Vooral voor sporters kan het vreselijk lang duren voor je weer volledig mee kunt doen met je teamgenoten. Het is na het oplopen van een serieuze blessure belangrijk dat je naar een fysiotherapeut gaat. Zo heb je bij fysio hilversum een hoop experts rondlopen die je kunnen helpen je lichaam weer in topvorm te krijgen. Hiervoor zul je vaak dagelijks oefeningen moeten doen. Dit zullen niet alleen oefeningen zijn voor de regio waarin jij iets gebroken hebt. De rest van je lichaam zal namelijk ook flink aangeslagen zijn na het oplopen van een botbreuk. De ene spier zul je een stuk meer gaan gebruiken dan normaal en misschien wel overbelasten, terwijl je andere spieren juist niet meer gebruikt.