Tuinhuis bouwen? Hier moet je op letten

Tuinhuis bouwen? Hier moet je op letten

Wil je meer waarde toevoegen aan je huis, extra beschutte zitplek maken in je tuin, of heb je gewoon meer ruimte nodig om je spullen in op te slaan? Dan is het bouwen van een tuinhuisje een handige manier om dit te doen. Wist je dat het bouwen van een tuinhuis helemaal niet zo moeilijk is? Wanneer je kiest voor de juiste materialen is dit, als je een beetje handig bent, zo gepiept! In dit blog lees je de belangrijkste aandachtspunten bij het bouwen van een eigen tuinhuis.

 

Beschikbare ruimte

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van een tuinhuisje, is het belangrijk dat je goed in kaart brengt welke ruimte je hiervoor beschikbaar hebt. Niet alleen is het belangrijk dat je van tevoren een bouwtekening maakt waarop je de afmetingen van het te bouwen tuinhuisje noteert, ook is het belangrijk dat je beschikt over de juiste fundering. Zorg er dus altijd voor dat de vloer waar je het tuinhuis op gaat bouwen waterpas is.

Het juiste materiaal

Door te kiezen voor het juiste materiaal heb je zo lang mogelijk plezier van je tuinhuisje. Kies daarom voor een duurzame houtsoort die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook kun je het bouwen van je tuinhuis een stuk gemakkelijker maken wanneer je kiest voor het juiste materiaal. Zo is het werken met Zweeds rabat erg makkelijk te doen; je kunt de planken namelijk erg makkelijk in elkaar plaatsen middels de groeven. Zo wordt het bouwen van je tuinhuisje een stuk simpeler! 

De juiste kleur

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het bouwen van je eigen tuinhuisje, is het kiezen van de juiste kleur. Stem de kleur van het tuinhuis af met de rest van je tuin en/of je huis. Heb je een tuin met veel groen en kleur? Verwerk dan ook een mooie, opvallende kleur in de muren of details van je tuinhuisje en geef het geheel een landelijke uitstraling. Wil je liever een modern of industrieel ogend tuinhuis? Kies dan voor een donkere kleur, zoals antraciet en maak het geheel af met zwarte kleuraccenten op de ramen en/of deuren. 

Aanvullende tips 

  • Ga je een tuinhuisje bouwen met Zweeds rabat? Zorg er dan altijd voor dat je de planken voorboort, zo maak je het bevestigen van de planken een stuk gemakkelijker. 

  • Kies voor schroeven van roestvrij staal om schade aan het hout in de toekomst te voorkomen.