Iedereen wandelt op zijn eigen manier

Iedereen wandelt op zijn eigen manier

Zoals jullie al weten ben ik gek op wandelen. En inmiddels heb ik ook veel mensen in mijn omgeving met het wandelvirus besmet. Familieleden, vrienden, buren noem maar op. Elke keer als ik terug kom van een wandelvakantie praat ik namelijk weken over niks anders. Ik vertel alles in geur en kleur en blijkbaar kan ik mijn enthousiasme goed overbrengen. Nou is wandelen natuurlijk ook echt leuk, maar ik vind het leuk om te zien hoe meer en meer mensen dat inzien.

Wandelen is leuk voor iedereen

Het leuke van wandelen is dat het mensen om verschillende redenen aanspreekt. Of je het nou doet voor het sportieve element, om gezellig samen een wandeling te maken of puur om aan de frisse lucht te zijn, wandelen is voor iedereen leuk. Wandelen is een flexibele activiteit die je helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. En zo kun je ook je wandelvakantie helemaal in je eigen stijl doen. Of je houdt van Back to the basics of juist extreme luxe, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren.

Puur voor de sport…

In onze familie zijn de wandelvoorkeuren erg uiteenlopend. Mijn broer is een echte sportman, en hij doet niets liever dan dagenlang wandelen met een minimale bepakking. Elke gram moet je zelf meedragen en mijn broer maakt er een sport van om met zo min mogelijk spullen onderweg te zijn. Hij heeft er geen problemen mee onder een rotsrichel te slapen met niks dan een flinterdun matje en een minuscule slaapzak. Vaak is hij alleen onderweg en afzien hoort er voor hem bij.

…of ontspannen en luxe

Aan de andere kant heb ik een schoonzus die sinds een aantal jaar ook het wandelen heeft ontdekt. Maar wel alleen onder haar voorwaarden. Een vakantie hoort voor haar ontspannen en luxe te zijn, en ook een wandelvakantie kan hier prima aan voldoen. Zij vindt het heerlijk om overdag lekker te wandelen, gewoon een paar uur lang met een klein rugzakje voor wat proviand. Maar ‘s avonds wil zij wel terugkeren naar een fijne camping, lekker douchen en uitgebreid koken.

Kamperen met de luxe van een huis

En waar kamperen vaak toch wat primitief is heeft zij nu een oplossing gevonden. Geen gedoe meer met scheve tentstokken, lekkende tenten of missende haringen. Nee mijn schoonzus zweert bij een safaritent. Zij doet niet aan Camping, zij doet aan Glamping! Stiekem was ik wel jaloers toen ik haar vakantiefoto’s zag. Haar tent doet niet onder aan een bungalow of huisje. Een safaritent is ruim, licht en heeft er kan zelfs een veranda met luifel voor. Ze hoeft niks van het comfort van thuis te missen! En ze maakt absoluut de blits hiermee. Misschien een optie voor mijn volgende wandelvakantie!