Een schuurtje voor je wandeluitrusting

Een schuurtje voor je wandeluitrusting

Welkom lieve lezers! In een eerder blog noemde ik al even het belang van een goede wandeluitrusting. Want wandelen is een echte outdoor sport waar je vaak aan de elementen bent blootgesteld. Anders dan bij een sport als squash of zwemmen zul je daarom bij wandelen elke keer een andere outfit nodig hebben. In deze blog zal ik je meer vertellen over mijn wandeluitrusting en hoe ik deze door het jaar heen bewaar.

Genoeg afritsbroeken voor 14 dagen

In de loop der tijd heb ikzelf de nodige wandelkleding en bijhorende attributen verzameld. Zo bezit ik op dit moment 2 winterjacks, 3 tussen-jassen (wel water- en winddicht), een windbreaker voor in de zomer, een krat vol wandelsokken, genoeg afritsbroeken voor 2 weken, verschillende fleecetruien en een paar hoofddeksels. Verder heb ik hier thuis 2 tenten liggen met bijbehorende kampeergerei (matjes, slaapzakken voor verschillende jaargetijden, kookspullen en klapstoeltjes) en op de oprit staat een vouwwagen voor achter de auto. En dit is nog lang niet alles… Mijn gezinsleden hebben een vergelijkbare collectie aan (wandel)spullen

Het huis raakt voller en voller

Maar waar laat ik dat allemaal? Dat is een goede vraag die ik mezelf onlangs ook stelde. Want mijn huis raakt voller en voller, en er is weinig leefruimte meer over. Dus besloot ik een schuurtje te bouwen. Als je een tuintje hebt kun je in een hoek makkelijk een schuurtje bouwen, waar je dan al je wandelspullen zonder problemen kunt opslaan!

Waar moet je op letten?

Ik ging naar de bouwmarkt en daar gaven ze mij goed advies. Het allerbelangrijkste is dat je een waterdicht dak maakt. Dus bouw de schuur van stevige planken, en leg dan dakbedekking op het dak. Bespaar niet op de materiaalkosten, geloof me het is de investering meer dan waard. Een schuur die gemaakt is van goed hout beschermt je wandelspullen beter en langer dan een low-budget schuur. Op mijn wandelspullen bespaar ik doorgaans ook niet, dus waarom zou ik dat op het schuurtje wel doen?

Veiligheid boven alles

Nog een punt waar je niet op kan besparen is je eigen veiligheid. Nogmaals, bij het wandelen doe ik dat ook niet. Ik zou nooit met een versleten paar wandelschoenen op een glibberig bergpad gaan wandelen. De verkoopmedewerker in de bouwmarkt raadde me aan altijd tijdens het klussen Werkschoenen te dragen. Zo zijn je voeten beschermt, en voorkom je dat je in spijkers stapt of je voet breekt als er iets opvalt. En het zou toch zonde zijn als je gewond raakt en een tijdje niet kan wandelen…

Ik ging aan de slag met deze tips en mijn schuurtje staat inmiddels te blinken hier in de tuin. Het klussen viel me reuze mee en ik ben elke dag blij met de extra ruimte die ik weer in mijn huis heb!