3 redenen waarom jij met de hond moet gaan wandelen

3 redenen waarom jij met de hond moet gaan wandelen

Waarom zou jij nou een hond moeten nemen? Er is natuurlijk een reden die heel voor de hand liggend is: Honden zijn gewoon super schattig en lief. Dit zijn echter niet de redenen die ik in deze blog ga bespreken. In deze blog zal ik drie redenen geven waarom een hond toegevoegde waarde kan geven aan je leven. Overweeg jij een hond om een van deze redenen? Twijfel dan niet en haal snel een lieve puppy in huis.

Je wilt meer in de buitenlucht zijn

Als je net als ik een kantoorbaan hebt, herken je jezelf hier vast in: Je zit bijna de hele dag binnen en komt alleen naar buiten voor kleine klusjes zoals boodschappen. Dit is niet gezond. In de buitenlucht zijn is enorm belangrijk voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Neem jij hier normaal gesproken zoals ik nooit de tijd voor? Een hond kan dan een uitkomst bieden. Honden moeten meerdere keren per dag uitgelaten worden. Als je dus een hond neemt, moet je hier wel tijd voor maken en word je verplicht om meerdere malen per dag de buitenlucht in te gaan. Bovendien zul je tijdens het uitlaten ook vaak met je hond spelen en geloof me, hier word je ook nog eens extreem fit van. Zo heb ik van het merk Trixie verschillende speeltjes waar mijn beestje gek op is. Zelf moet ik hier alleen ook behoorlijk voor rennen. Een hond nemen is dus niet alleen leuk, maar ook hartstikke gezond!

Je voelt je soms alleen of heb last van mentale klachten

Deze reden kan eigenlijk opgesplitst worden in 2 delen. Ten eerste is een hond extreem goed voor het maken van nieuwe vrienden. Tijdens het uitlaten zul je regelmatig andere hondeneigenaren tegenkomen. De honden spelen dan even samen en je raakt aan de praat met de eigenaar. Toen ik zelf een hond nam, stond ik er versteld van hoe snel ik ineens nieuwe vrienden gemaakt had. Een hond is dus een perfecte uitkomst voor als je je soms alleen voelt. Ten tweede, kan een hond een grote hulp zijn als je last hebt van mentale klachten zoals depressiviteit of angststoornissen. Er zijn speciale honden die erop getraind zijn om mensen met dit soort klachten te ondersteunen en te kalmeren wanneer dat nodig is. Heb jij last van mentale klachten en zou je graag meer weten over hulphonden, vraag hiernaar bij je huisarts.

Je wilt gewoon een maatje

Een hond is niet alleen leuk om mee te spelen of uit te laten. Honden zijn enorm intelligente beesten en zijn extreem lief. Op het moment dat je een hond in huis neemt, heb je er dus echt een maatje bij. Woon je dus bijvoorbeeld alleen en vind je het soms stil in huis? Neem dan vooral een hond. Deze lieve beesten kunnen bijvoorbeeld soms aanvoelen als je verdrietig, ziek of chagrijnig bent en vrolijken je dan binnen enkele minuten weer op door hun energie en schattigheid.