Wandelen in een niet-toeristisch gebied, heerlijk!

Wandelen in een niet-toeristisch gebied, heerlijk!

Welkom lezers bij blog nummer 2! Zoals ik in mijn vorige blog al zei is wandelen echt mijn passie. Liefst ga ik elk jaar op minstens 1x per jaar op wandelvakantie en ik heb al vele bestemmingen geprobeerd. In deze blog zal ik jullie meer vertellen over wandelen in minder toeristische gebieden. Stiekem heeft dat wel mijn voorkeur boven de bekende plaatsen waar veel toeristen komen. Lees hieronder meer over deze bijzondere plaatsen!

Gezelschap of alleen

Jaren geleden wandelde ik in een stuk van de Franse Alpen en het was heerlijk als vanouds. Maar wat deze vakantie extra bijzonder maakte was dat ik vaak op een dag wandelen amper andere wandelaars tegenkwam. En dat vond ik heel fijn. Gezelligheid is leuk, er is niks zo fijn als ’s avonds in een hut je ervaringen met andere wandelaars te delen. Maar bij het daadwerkelijke wandelen kom ik liever weinig mensen tegen. Om gewoon het hele landschap voor mij alleen te hebben, zonder alsnog omgeven te zijn door andere mensen. Als je met andere wandelaar op hetzelfde pad wandelt voel ik me altijd als een filerijder. Ongewild neem je toch elkaars tempo over, en echt lekker in je eigen tempo gaan zit er niet in.

Waar moet je op letten in een niet-toeristisch wandelgebied?

Sinds deze wandelervaring probeer ik altijd de wat minder bekende wandelgebieden op te zoeken. Juist als er weinig informatie in reisgidsen of op het internet te vinden word ik enthousiast. Hoe afgelegener hoe beter! Voor mij kan het niet gek genoeg.

Bij het wandelen in minder toeristische gebieden moet je wel met een aantal zaken rekening houden. De charme van deze gebieden, de uitgestorven leegte, is ook direct hun valkuil. Dingen die in andere gebieden vanzelfsprekend zijn, zijn hier net even anders. Zo is er niet overal bewegwijzering, en doe je er goed aan een flink stel wandelkaarten mee te nemen. Wat stel je raakt de weg kwijt, dan zijn er in deze uitgestorven gebieden geen andere wandelaars die je de weg kunnen wijzen. Ook zijn er minder vaak berghutten waar je om de weg kan vragen dus ben je echt op jezelf aangewezen. Omdat er minder hutten zijn ben je ook zelf verantwoordelijk voor je eten en onderdak. Je doet er daarom goed aan een grote voorraad eten mee te nemen, ook winkels zijn vaak ver te zoeken in deze gebieden.

Camper biedt uitkomst

Zelf vind ik het daarom altijd fijn om met een camper naar deze gebieden af te reizen. Zo heb je direct je slaapplek bij je en hoef je ter plekke geen accommodatie te huren, en ook kun je al je spullen en etensvooraad zonder problemen opslaan. Denk jij na over een Camper huren of om er eentje aan te schaffen? Ik zeg twijfel niet langer, een camper maakt je wandeltrip naar een niet-toeristisch gebied echt veel comfortabeler!