Een stedentrip naar Budapest, altijd een goed idee!

Een stedentrip naar Budapest, altijd een goed idee!

Een stedentrip is überhaupt altijd een goed idee, maar Boedapest heeft toch wel erg aantrekkelijke plekken om te gaan bezoeken. En een stedentrip is daar ideaal voor. Want in een relatief korte tijd, kan je ontzettend veel zien van de stad. Dus reden genoeg om een stedentrip Budapest voor te bereiden.

Te voet of op de fiets.

Wil je veel zien van een stad in een paar dagen tijd, dan is het goed te bedenken wat je allemaal wilt bekijken. Zo kan je er voor kiezen om alles lopend te gaan doen, dan is het nog makkelijker om tussendoor plaats te nemen op een terrasje om even bij te komen en te genieten van een verkoelend drankje. Maar in elke populaire stad kan je er ook voor kiezen om een fiets te huren. Dezelfde voordelen als wanneer je lopend gaat, alleen ben je overal net iets sneller en kan je in de paar dagen tijd, misschien net iets meer zien dan wanneer je lopend gaat. Door de opkomst van toerisme en stedentripjes, kan je in elke stad wel een bedrijf vinden om een fiets te huren.

Maar wat te doen in Boedapest?

Boedapest staat bekend om badhuizen, maar ook om koffiehuizen. Reden genoeg om elke dag te beginnen met een kopje koffie op deze mooie locaties, een betere start van jouw dag kan je bijna niet bedenken.

Een ander super mooie bezienswaardigheid is het parlementsgebouw. Je wilt natuurlijk tijdens jouw reisje niet te veel bezig zijn met politiek, want je wilt vooral genieten. Maar dit gebouw is het bezoeken meer dan waard. Het is namelijk oogverblindend.

Ben je ook een fan van lokale markten? Dan heb jij reden genoeg om naar de grote markthal te gaan in Boedapest. Hier kan je namelijk een lange tijd rond lopen en genieten van de locals en lokale producten. En wat je absoluut niet mag vergeten om te bezoeken zijn de Széchenyibaden. Want hier staat Boedapest eigenlijk wel bekend om, dus waarom overslaan? En wil je nog wat elegantie zien tijdens jouw trip? Maak dan een wandeltocht langs de Andrássyboulevard. Aan deze negentiende-eeuwse boulevard trek je namelijk enorm veel stijlvolle gebouwen.

Wist je dat?

Nog een leuk weetje voordat jij jouw trip naar Boedapest gaat boeken. Boedapest is een van de meest schilderachtige steden in Europa. Oogverblindend en daarom ook geen wonder dat de gehele binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst genoteerd staat. Gelijk een leuk weetje om jouw reisgezelschap te vertellen.