Bij de perfecte wandeling hoort de perfecte uitrusting

Bij de perfecte wandeling hoort de perfecte uitrusting

Welkom op de website wandelavontuur.nl! Dit is mijn eerste blog en ik wil graag wat vertellen over mijn liefde voor het wandelen en mijn laatste wandeltocht. Al jaren is wandelen mijn grote hobby. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders wandelen in de Oostenrijkse Alpen en toen is het zaadje geplant. Nu jaren en jaren later ga ik zelf elk jaar met mijn eigen gezin op wandel vakantie. Ik ben inmiddels op talloze plekken in Europa geweest, en heb zelfs een keer in de Zuid-Amerikaanse Andes gewandeld. Nog steeds gaat er wat mij betreft niks boven het schitterende uitzicht vanaf een besneeuwde bergtop. Heerlijk vind ik het om zo een met de natuur te zijn en even helemaal niks aan je hoofd te hebben. Die leegte, rust en uitgestrektheid die je dan om je heen ervaart doen mij altijd zo goed!

Wandelen in de Zwitserse bergen

Afgelopen najaar was ik wandelen in de Zwitserse bergen rondom Zermatt. Dit blijft een van mijn lievelingsstreken. Wat je daar aan natuurschoon ziet is echt ongekend! Van elke hoek heb je prachtig uitzicht op de Matterhorn en de natuur is er nog echt in goede staat. Hoewel het weer al flink herfstig begon te worden hebben we toch nog een paar mooie wandeldagen gehad.

De elementen kregen vrij spel

Op een van de dagen liepen we op een stijl bergpad toen we ineens door een regenbui verrast werden. We liepen op open terrein en in de verste verte was geen beschutting te zien waar we even hadden kunnen schuilen. Dus zetten we de toch voor, terwijl de gure wind ons in het gezicht blies en de regendruppels van boven op ons kletterden. Juist als het weer wat extremer begint te worden, zoals tijdens deze herstwandeltocht, blijkt maar weer hoe belangrijk een goede wandeluitrusting is.

Wat is de juiste uitrusting?

Wat hoort er dan bij een goede wandeluitrusting? Op de allereerste plaats kleding die tegen elk jaar getij bestand is. In de herfst is dat een licht maar wind/waterdicht jack, schoenen met een heel goed profiel zodat je ook op natte stenen grip krijgt en een waterdichte rugzak. Gelukkig hadden wij deze zaken bij ons, anders had deze wandeldag heel anders kunnen aflopen…

Bij een goede wandeluitrusting mag een goede camera ook niet ontbreken, om voor jezelf en het thuisfront vast te leggen wat je voor mooie dingen om je heen ziet. Juist op een dag met wat extremer weer zijn de beelden uit de bergen spectaculair. Als de hemel grijs-zwart kleurt en wolken rondom de bergtoppen hangen, ja dan baal je flink als je dat niet kunt vastleggen! Maar ook je camera heeft waterdichte bescherming nodig op een gure dag als deze, dus bespaar niet op een waterdichte cameratas. En al die mooie foto’s wil je wel op kunnen slaan, koop ook een sd-kaart die groot genoeg is. Zelf zweer ik bij de SD kaart 64gb, dit is de perfecte opslagcapaciteit voor elke natuurfotograaf!
Zo weet je dat je niet zonder geheugen komt te zitten en altijd die foto kan maken als jij dat wil.

Tot de volgende blog!