verkoelende tips!

verkoelende tips!

De hittegolf van 2019 brengt naast nieuwe records, ook een hoop ellendigheid met zich mee. Het openbaar vervoer doet denken aan een sauna en mijn slaapkamer is inmiddels net een oven. Als het even kan probeer ik zelf zoveel mogelijk stil binnen te zitten, maar je zal toch ooit de deur uit moeten. De boodschappen zullen zichzelf immers niet doen! Daarom hier wat van mijn favoriete garderobe keuzes bij warm weer.

Koele voeten

Je voeten lijken soms wel de thermostaat van je lichaam. Heb je warme voeten? Dan heb je het zeer waarschijnlijk zelf ook warm. En als je dus je voeten lekker gekoeld houdt zul je ook een stuk minder last hebben van de hitte. Toch zie ik veel mensen nog in leren schoeisels lopen. Ongelofelijk aangezien leer niet een van de meest ademde stoffen is. Sandalen en teenslippers lijken dan de beste oplossing, maar zijn stilistisch gezien toch niet echt de meest toffe keuzes. Gelukkig zijn er talloze heren sneakers die gemaakt zijn van canvas of andere meer ademende stoffen. Zo hoef je niet je tenen aan de wereld te laten zien, maar heb je toch wat minder warme voeten.

Organische stoffen

Met warm en plakkerig weer ben ik zelf altijd een groot voorstander van alleen maar organische stoffen dragen. Vermijd polyester stoffen aangezien deze bekend staan om hun zweterige karakter. Een katoenen shirt vangt meer zweet op en houdt je dus droger. Een echte favoriet tijdens warm weer is toch wel linnen. Deze soepele stof is super ademend en houdt dus minder warmte vast. Helaas zijn linnen kledingstukken wel vaak iets wat aan de duurdere kant, maar een hoop tweedehands kledingwinkels hebben er altijd wel een paar in de aanbieding.

Size Up

Nomaden in de Sahara weten het al duizenden jaren, los vallende oversized kleding houdt je beter koel. Toch zie ik met deze warme dagen nog verrassend veel skinny jeans en strak zittende tops. Zelf vind ik het heerlijk om in de zomer juist voor een meer oversized look te gaan. En naast dat dit me koel houdt levert het ook nog eens een hoop comfort op. Al helemaal wanneer je zowel een broek als shirt van linnen hebt, het is haast alsof je niks aan hebt! Tevens komen de oversized looks helemaal terug in de mode, dus je hoeft ook niet bang te zijn om voorschut te lopen. Browse snel eventjes instagram of pintrest voor wat inspiratie en voor je het weet ga jij koel, fris en hip over straat!