E-biken als student

E-biken als student

Fietsen in Nederland

Niks is Nederlandser dan fietsen. Velen van ons leren het al op zeer jonge leeftijd. Ik denk dat ik 4 was toen ik voor het eerst leerde fietsen. En vanaf dat moment fietsen de meesten van ons elke dag. We fietsen naar school we fietsen naar werk, we fietsen naar vrienden en we fietsen naar onze sport. In grote steden zoals Amsterdam en Utrecht wordt het helemaal duidelijk hoeveel we fietsen. Deze steden hebben namelijk meer fietsen dan inwoners. Toen ik zelf in Amsterdam ging studeren had ik dan ook mijn trouwe fiets. Helaas kwam ik uit een klein dorp waar er nooit iets werd gestolen en was ik niet altijd even scherp met het gebruiken van een hangslot. Ik raakte in mijn eerste studiejaar dan ook al drie of vier fietsen kwijt doordat ze gestolen werden.

Koude winter en harde wind

In de jaren erna werd ik beter in het houden van mijn fietsen maar ik realiseerde me ook iets anders. Fietsen was soms helemaal niet zo fijn. Natuurlijk was het fijn om naar vrienden te fietsen in de zomermaanden wanneer het lekker weer was en de zon scheen. Maar in mijn derde studiejaar woonde ik in een goedkoop studentenflatje relatief ver buiten de stad. En elke dag een uur naar de Universiteit fietsen was in de stromende regen, met ijs op de weg en temperaturen onder nul verschrikkelijk. Daarom besloot ik dat het tijd was voor wat anders. Ik had als arme student helaas geen geld voor een scooter maar wat ik gelukkig wel had was geld voor een E-bike. Een E-bike of elektronische fiets is een fiets waar je zowel zelf kunt trappen als dat de fiets als een brommer zichzelf vooruit beweegt. Dit was ideaal aangezien het zeker met harde wind een hoop hard werken scheelde.

E-bike kopen

Ik kocht mijn E-bike bij een fietsenwinkel Almere. De kosten van een E-bike kunnen heel erg verschillen maar ik kan wel aangeven dat het een heel stuk goedkoper is dan een scooter en je hebt geen helm nodig dus dat scheelt ook weer. Het is voor de studenten die de lange afstanden fietsen zat zijn de ideale oplossing. Een ander voordeel is dat het makkelijker is lange afstanden te reizen met een E-bike. Voor afstanden die normaal niet te fietsen zijn en een taxi of het OV voor nodig is kun je nu gewoon je E-bike uit het rek trekken. Zo ga ik regelmatig in de zomer op mijn E-bike naar het strand in Zandvoort om te surfen.